Spokojená dovolená

Cover Clamp

Zvuk slova „dovolená“ je jako rajská hudba. Hladina endorfinů stoupá (místy i adrenalinu) a naše fantazie nám předkládá množství obrazů, jak si budeme užívat a co překrásného budeme zažívat. V případě vydařené dovolené se naše představy skutečně zhmotní a vše je prostě báječné.

Občas se ale může vyskytnout drobná komplikace. Z mnoha variant mám nyní na mysli tu, kdy se ve společném loži nachází pouze jedna SPOLEČNÁ PŘIKRÝVKA. V České republice to není běžné. Taková záležitost je sama o sobě nezvyklou novinkou, která nás může dovést i k šílenství. Ti, kteří to zažili, asi tuší, o čem mluvím. Jsou to momenty, kdy se uprostřed noci, ve vašem vysněném dovolenkovém ráji, probudíte zimou, šmátráte a pátráte po peřině a pak uvidíte toho zloděje. Je přímo vedle vás a spokojeně si chrupká zachumlán v CELÉ přikrývce. Láska, dlouholeté partnerství i manželské sliby musejí stranou. Tady jde o zásadní věc. A tak zaútočíte a vezmete si přikrývku zpět. Často tato akce přejde v noční boj a někdy i v zákopovou válku. Ráno se probudíte nevyspalí a podráždění. Je to zásadní šrám na jinak dokonalé dovolené.

Snad vás potěším zjištěním, že existuje řešení. Je to zajímavý vynález, který zabraňuje nočním bojům o přikrývku a vzájemnému okrádání toho druhého o peřinu. Na své straně přikrývku zaháknete do speciální svorky, tu připnete k podložce, kterou umístíte pod matraci. Tím zajistíte, že bude pevně držet a nic s ní nehne. Až se v noci bude váš partner snažit ukrást přikrývku jen pro sebe, svorka i přes ten nejsilnější tah nepovolí a zabrání mu v krádeži. Svorka je šikovná a umí udržet i velmi silné přikrývky. Možná vás napadá, jak si ale poradíte, když potřebujete uprostřed noci vstát z postele. Svorka je ke stabilizační desce pod matrací připnuta jednoduchým zapínáním. Uděláte jen cvak (i se zavřenýma očima) a je to. Až se vrátíte, zase ji připojíte zpět a můžete pokračovat v nerušeném spánku.

Zbývá už jen jediné. Popřát vám sladké sny.

Autorka: Katka Volková

Související příspěvky

Leave a Comment